nő fekszik a fűbenAz teljesen természetes, hogy orvoshoz fordulunk, ha a testünkkel valami nincs rendben. A szervezetünk fájdalommal jelzi, ha az egészség megbomlott, az orvos a tünetek alapján vizsgálja a betegséget, írja elő a gyógymódot. Miért van az, hogy a lelkünk esetében nem így teszünk? Miért fordítunk lelkünk jelzéseire kevés figyelmet?

Sajnos legtöbbször tudomást sem veszünk a kialakult lelki diszharmóniáról, megtanulunk együtt élni vele. Például ha alvászavaraink vannak, jó esetben megiszunk egy csésze nyugtató teát, enyhítve a tüneteket, rosszabb esetben megtanulunk együtt élni ezzel és a korra vagy az időjárásra fogjuk a dolgot. És nem értjük miért vagyunk kimerültek, fásultak vagy éppen ingerültek. Miért nem mennek  a dolgok olyan könnyedén, ahogy eddig. Tudom, milyen ez, átéltem már korábban. Ám egyszer eljött az a pont, amikor úgy éreztem, ez nem mehet tovább. A megoldás utólag nagyon egyszerűnek tűnik és később nem értettem, sőt haragudtam magamra, hogy miért szenvedtem hónapokig, miért keserítettem meg a körülöttem lévők életét ennyi ideig, mikor csak egy kis erőfeszítés kellett a változáshoz. Csak annyi, hogy felismerjem, nem akarom, hogy ez a helyzet továbbra is fennálljon, és legyen bátorságom elindulni megkeresni a megoldást és ki is tartani mellette. Több energiámat vette el a probléma figyelmen kívül hagyása, elnyomása, mint magának a gyógymódnak a végrehajtása.

Megoldás

Ne várjuk meg ezt a pontot hanem lépjünk hamarabb! Létfontosságú, hogy a testünk mellett odafigyeljünk a lelkünkre is. Tudatosítsuk magunkban, ha valami nincs rendben és figyeljük lelkünk rezgéseire. Ne nyomjuk el és ne hagyjuk figyelmen kívül, mit üzen a bensőnk, mert később a helyzet csak egyre súlyosabb lesz, akár testi problémák is kialakulhatnak. Ezért mindenkit arra bátorítok, hogyha nem érzi kiegyensúlyozottnak magát, nézzen magába, szánjon időt arra, hogy átgondolja, mi is az, ami elromlott. Kérjen megfelelő segítséget, keresse meg a számára szimpatikus terápiát, hogy újra megtapasztalja, milyen az, amikor harmóniában él. Az általam alkalmazott gyógymódokkal (reiki, Bach virágterápia, Lélekhang, kineziológia, ásványgyógyászat) ebben tudok segíteni.

Terápiáimról az alábbi linken tud tájékozódni:

Terápiák